17. 11. 2019.

28 GODINA SMO OVO ČEKALI: Hrvati, Bošnjaci i Srbi ZAGRLJENI i uz po koju suzu, iz Bijeljine, poslali poruku mira Balkanu! (FOTO, VIDEO)

Bijeljina je 16.11.2019. bila centar regije. Dogodio se susret pun emocija, ljubavi i sreće. 





Sreli su se neki novi klinci, neke nove generacije, koji su rođeni ili malo prije rata, ili uz rat ili poslije rata. Klinci puni očekivanja, puni ljubavi, složni.

Ovdje se tek reda radi naglasi da su to bili neki Srbi, Bošnjaci i Hrvati, tek toliko da bi vi samo otvorili ovaj članak, a zapravo su te nacije potpuno stavljene u drugi plan, da ne kažem totalno zanemarene.



Šta reći za susret koji je završio za najtoplijim zagrljajima, pa čak i ponekom suzom jer su se rastajali na kraju dana? Za vas kojima je mrsko čitati, dovoljno je da do ovdje dođete i nakon ove zadnje rečenice će vam biti sve jasno.

Međutim, ova priča je dosta opširnija, dosta emotivnija i dosta korisnija.

Vjerovatno se sada pitate kako je moguće da bude ovakav izliv emocija nakon nekih davnih nemilih događaja?

Pa jednostavna formula. Jednostavnija nego što mislite. Ovi omladinci su prije svega odgojeni kako treba a to podrazumijeva da ne mrze druge narode a i dobrim dijelom su oni sami od sebe takvi.

Gledaju u budućnost a ne u prošlost a na kraju krajeva, niko nikome od njih nije kriv.

Zamislite vi samo kad oni svi prepričaju svoje doživljaje svojim roditeljima koji su bili zakačeni ratom, i čuju za onu ljepšu stranu medalje. Osim roditeja, priča će da kruži i prijateljima, rodbini, opet ovi drugi će nekim trećim i tako će ova lijepa priča da se proširi.

Sve je ovo ispratio admin na instagram profilu, gdje su izazvana brojna oduševljenja na sve ovo.



Treba istaći i plaketu koju je admin dobio od raje koja se okupila a koja ga je toliko oduševila da je doslovce zatečen bio.



Na plaketu su se svi prisutni potpisali i ovjekovječili je za sva vremena.

Sandra, Edin, Ana, Duško, Nahid, Jovan, Amina, Adna, Dževad, Milica S, Milica K, Dino, Dajana, su 16.11. postali doslovce kao familija.

Na rastanku su nekima i suzice krenule, zagrljaji su bili najljepši ikad, jednostavno je bila čast i zadovoljstvo biti prisutan.

Raja je se okupila preko fejsbuka i instagrama, direktno na viber grupu i na osnovu višemjesečnog duženja i ćaskanja na viberu, oformljena su brojna prijateljstva, čak i ljubavi.

AKO ŽELITE DA NAS PRATITE NA INSTAGRAMU, MOŽETE KLIKOM NA LINK ISPOD:


https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/




Neko je istakao da smo na ovo čekali 28 godina, jednostavno je falilo ove svježine u našem društvu.

Ovi omladinci su postavili neke ljudske kriterije, svima ostalima preporučujemo da ih slijede.

Do kasno u noć su se sumirali POZITIVNI utisci na viber grupi, razmjenjivale fotografije i riječi zadovoljstva.

Za kraj, pogledajte ovaj video kao šlag na tortu.


VIDEO:





Do nekog sljedećeg viđenja...

4 коментара:

  1. Sve cestitke i pohvale novoj generaciji,tako treba ziveti s ljubavlju, a ne sa mrznjom,BRAVO! samo tako...

    ОдговориИзбриши
  2. Učio sam djecu svih nacionalnosti! Danas ih imam u fb prijateljstvu ne pitajući i ne znajući, ranije i sada, ko je ko. Prošlost diktira naše ponašanje, bez obzira na godine starosti.

    ОдговориИзбриши
  3. Srdačne čestitke. Sada obnavljate onaj način života kakav smo mi ranije živjeli. Volio bi da to obnovite, a ovi mrzitelji neka izgrizu sebe u mržnji koju siju. Ipak ima nade za bolje sutra

    ОдговориИзбриши