8. 2. 2019.

OVA BAKA (HRVATICA) JE SPASILA SRPSKOG PILOTA '91: "Ne dirajte ga, on je mlad, nečije je dijete, ima ženu i djecu! (VIDEO)

Iako je rođena 1934. godine, teta Roza Miletić iz Kamenice dobro se sjeća svih događaja iz Domovinskog rata. Svratili smo do nje u pratnji Jose Turkovića, s kojim smo “osvježili” sjećanja na 22. srpanj 1991. godine, u želji da se sve to ne zaboravi.




Teta Roza Miletić tijekom Domovinskog rata je zarobila srpskog vojnika čiji je MiG-21 R srušila hrvatska protuzuračna obrana. On ju je nazvao nakon 20 godina da joj kaže "hvala".




PREPORUČUJEMO DA PROČITATE AKO STE PROPUSTILI...

OD VAS SE KRIJE ISTINA Jeste li znali da su (sa svih strana) neki naši vojnici tijekom 90ih bili drogirani tabletom kako bi takvi mogli činiti zvjerstva? Evo na koju se drogu sumnja...
https://balkanski--mir.blogspot.com/2019/02/od-vas-se-krije-istina-jeste-li-znali.html




Pilotu je avion srušen u studenom 1991, a on se spasio katapultiranjem. No, kako se spustio u šumu zapeo je za krošnju i u padu ozlijedio nogu. Ostao je i bez oružja. Eksploziju je čula Roza Miletić. Ispričala je kako je svom snagom potrčala prema pilotu i viknula našim vojnicima da prestanu pucati jer i on je nečije dijete. S pilotom je razgovarala o njegovoj ženi i djeci te se sažalila nad njim i dala mu kave i konjaka da se oporavi. Pitala ga je i kako je na njih mogao bacati bombe i granate, na što joj je on odgovorio da ih je bacao na vojne objekte.

Teta  Roza je ispričala nam je i kako je pomogla u tjeranju neprijateljskog tenka, što stoji u u naslovu knjige koja je o njoj napisana – ‘Žena koja je zarobila neprijateljski tenk’.

S tetom Rozom je razgovarao kolega Dubravko Dragičević. Donosimo dio tog razgovora u našem video prilogu.


VIDEO:





(ogportal.com)

Нема коментара:

Постави коментар