3. 3. 2018.

POSTAVILI ZASTAVU S "LJILJANIMA" odmah pored srpske i hrvatske na Općini Vojnić

Zanimljivo da je ovo prva zastava bošnjačke nacionalne manjine koja je izrađena u Republici Hrvatskoj...






Na zgradi Općine Vojnić od četvrtka se vijori zastava bošnjačke nacionalne manjine. To je, uz državnu zastavu Republike Hrvatske i zastavu srpske nacionalne manjine treća zastava na općinskoj zgradi, a kako objašnjavaju u Općini, to je u skladu sa Zakonom o manjinama i na temelju nedavno donesene Odluke o izgledu i grbu zastave bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.




BONUS:
Pročitajte nevjerojatnu priču o tome kako Srbi grade džamiju a Bošnjaci crkvu

https://balkanski--mir.blogspot.com/2018/08/neverovatna-prica-na-mei-dve-drzave.html




Podsjetimo, Koordinacija županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, 21.10.2017. donijela je odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.


Prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske dao je svoju suglasnost za usvojenu Odluku na sjednici održanoj 25.01.2018. godine.

Zanimljivo da je ovo prva zastava bošnjačke nacionalne manjine koja je izrađena u Republici Hrvatskoj, a postavili su je predsjednik Općinskog vijeća Općine Vojnić Ramo Čović, načelnik Općine Nebojša Andrić te zamjenik načelnika Josip Kurtović, javlja KAportal.



(doznajemo.com)

Нема коментара:

Постави коментар