10. 4. 2017.

BALKAN Zašto smo licemjeri, tj. zašto su "tuđe" žrtve manje važnije od "naših"?

Više od 20 godina je prošlo od rata, a mi često stičemo dojam kao da još traje rat i kao da se rat vodi samo bez oružja. Mediji i političari su danas glavni uzroci svih naših nevolja i nestabilnosti, zato što južnoslovenski narodi koliko god govorili da ne vjeruju političarima, ipak na kraju iz nekih nevjerovatnih razloga posustanu i povjeruju.




Evo više od 20 godina pokazujemo svoje licemjerstvo na sve moguće načine. Žalimo isključivo "naše" žrtve i optužujemo samo one "druge", a to što smo "mi" činili zlodjela i što smo "drugima" stvorili žrtve, to niko od naroda koji su ratovali devedesetih neće da prizna. Dakle živimo u laži i iluziji beznadežno, bez boljitka, bez pomirenja i nerijetko raspirivanjem mržnje.
Šta mislite čemu to vodi?

Političari imaju tu "moć" da vode narod ili u bolje ili u gore. Narod ih nekako utrenirano sluša i slijedi njihove instrukcije da li svjesno ili nesvjesno.

Mediji su zaduženi za laži, to jest propagandu. Propaganda očigledno uvijek pali kod naroda, iako narod dosta čita o istoj i informiše se od njenom djejstvu, opet na kraju povjeruje i propagandi.

Dakle, vjerujete političarima, vjerujete medijskoj propagandi, da li stvarno mislite da zasužujete bolje od ovoga što imate?


Napomena: Pod navodnike su stavljene riječi "mi", "drugima", "naše" iz razloga što Bošnjake, Srbe i Hrvate ne želimo dijeliti kao neke skroz zasebne narode zbog identične genetike koju imamo.

(Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka)

Нема коментара:

Постави коментар